Шоколад і каву можуть зникнути?

Крім пандемії у нас є ще одна чимало важлива проблема - зміни в кліматі. Вчені впевнені, що такі зміни принесуть нам багато новин. Наприклад, всіма улюблений шоколад і каву можуть назавжди зникнути з постійного використання.

Кава і чай

Два найпопулярніших напої на землі. Якщо ви звикли до них – то у нас для вас погані новини. Вчені припускають, що приблизно через 30 років, кава і чай можуть випаруватися, ніби їх ніколи й не було. Як ми знаємо, Танзанія виступає головним виробником кавових зерен, на сьогодні, врожайність на цих землях скоротилася практично вдвічі. Адже культура вирощування кави досить вибаглива. Для нормального росту і врожаю потрібен тропічний клімат. Коливання температури просто неприпустимо. Також не варто забувати про те, що для зростання потрібні постійні дощі й високогірне розташування. На Землі таких місць залишилося мало.
Така сумна ситуація склалася не тільки завдяки глобальному потеплінню, але і грибковій хворобі листя, яка вразила плантації кави у 2012 році. Інфекція змогла моментально знищити 80 відсотків урожаю.
Щодо чаю, то там ситуація дуже схожа. Кліматичні зміни скоротили в кілька разів відповідну територію для вирощування. Також вже довели, що потепління вплинуло не тільки на місцевість, а й на смак чаю. Він став значно гірше.
Тому не варто втрачати можливості насолодитися смачними напоями разом з найсмачнішими осетинськими пирогами в Києві. Тільки у нас ви знайдете смачну, соковиту, ситну і незвичайно ароматну начинку в поєднанні з тонким хрустким тістом. Ніжний смак випічки подарує вам крила насолоди та радості. На нашому сайті можна знайти величезний вибір осетинських пирогів на будь-який смак і випадок. Наші страви дуже часто замовляють на свята і на дні народження. Для іменинників у нас також є подарунки, які ви зможете подивитися в розділі акцій. Замовлення ви можете забрати самостійно, але швидше, зручніше і безпечніше буде замовити нашою службою доставку. Осетинські пироги приїдуть до вас вчасно, в якому б районі Києва ви б не знаходилися.

Шоколад

Неймовірно, слабо віриться в те, що кліматичні зміни можуть нас залишити без шоколаду, адже какао бобам подобається спека. Можна подумати, що глобальне потепління їм тільки на руку. Але погодні умови з кожним днем ​​стають непередбачуваними й для вирощування бобів потрібна фіксована звична температура, до якої вони звикли. Какао боби надзвичайно чутливі та дуже примхливі. За останні роки на 40 відсотків уже скоротилася площа для вирощування цієї культури. З такими темпами через 20 років вже буде набагато складніше насолодитися справжнім смачним шоколадом. Така тенденція спровокувала фермерів Африки та Індонезії поступово переходити на вирощування інших видів сировини.